PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZADRA
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZADRA
Sa sastanka održanog jutros u JVP Zadar.

Tijekom prošle noći  timovi vatrogasnih postrojbi i HV-a iscrpili su i u potpunosti sanirali ukupno 127 poplavljenih objekata na području grada Zadra. Završeno je saniranje javnih ustanova i počela su crpljenja poplavljenih objekata i domaćinstava.

Zbog podignute razine podzemnih voda na pojedinim lokacijama crpljenje je otežano. Nadležne službe tijekom jučerašnjeg dana zaprimile su ukupno preko tisuću poziva za pomoć u crpljenju poplavljenih objekata i površina. Sve prijave su zaprimljene i evidentirane i prema njima se postupa uz napomenu kako se takve intervencije ne naplaćuju.

Prema zadnjim informacijama iz Vodovoda, a temeljem monitoringa koje provode laboratorij Vodovoda i Zavod za javno zdravstvo, potvrđeno je da je voda u cijelom vodoopskrbnom sustavu Vodovoda d.o.o. zdravstveno ispravna.

Voda je pod stalnom kontrolom.

Na sanaciji šteta nastalih na pročišćivaču otpadnih voda angažirano je stotinjak pripadnika HV i službi Odvodnje. HV radi na čišćenju kanala te je osigurao potrebne agregate.

Promet na području grada je normaliziran i sve ceste su otvorene, osim spojne ceste za luku Gaženica iz pravca Ulica braće Perica na kojoj se još jučer obavljaju radovi na sanaciji, te Šestinski prilaz gdje još postoji podzemna voda.