Sastanak Stožera Civilne zaštite Grada Zadra
Sastanak Stožera Civilne zaštite Grada Zadra
Nakon sinoćnjeg obilaska grada, gradonačelnik Dukić održao sastanak Stožera Civilne zaštite.

U Maloj vijećnici Grada Zadra održan je sastanak Stožera Civilne zaštite Grada Zadra na čelu s gradonačelnikom, Brankom Dukićem.

Nadležne službe podnijele su izviješće gradonačelniku, svaka iz svog područja, o štetama i intervencijama nakon olujnog nevremena koje je sinoć zahvatilo Zadar.

Najvažnije je istaknuti kako u ovom nevremenu nije bilo ljudskih žrtava te se uglavnom radilo o lakšim ozljedama. Iz OB Zadar izvijestili kao su u bolnicu zaprimljene 4 osobe s lakšim ozljedama povezanima s ovim događajem.

Do trenutka održavanja sastanka Stožera Civilne zaštite Grada Zadra, u PU zadarskoj, zaprimili su 36 dojava o srušenim stablima, jednu dojavu za srušeni krov te su zabilježen 2 havarije na moru, na sreću bez teških posljedica za ljudske živote. Također, uslijed nevremena nije bilo stradavanja  na cestama.

Na terenu su i dalje 7 vatrogasnih timova, a od noćas do jutra obavljeno je ukupno preko 60 vatrogasnih intervencija. Radilo su uglavnom o uklanjanju srušenih stabala s prometnica, automobila, krova, uklanjanju srušenih električnih stupova. Zapovjednik JVP Zadar, Šoša izvijestio je kako su sve glavne i većina sporednih prometnica očišćene i prohodne ali da očekuju i dalje tijekom dana i večeri te sljedećih dana pozive građana i intervencije na terenu budući da su štete velike. Vatrogascima se u čišćenju grada priključila i Čistoća Zadar. Do 9 sati uklonjeno je ukupno 50 kubika smeća na Poluotoku, uglavnom granja i lišća, a tijekom noći svi su kontejneri za smeće vraćeni na svoja mjesta.

Nasadi su do sada evidentirali da je uslijed nevremena i jakog vjetra na području Grada Zadra srušeno 156 stabala. Također, velika je šteta, uslijed vjetra i pada bora pinije, zabilježena na plastenicima rasadnika Cerodol. Dizalice Nasada su na terenu i sudjeluju u čišćenju. Zasada je zabilježeno oštećenje 4 vozila na javnim površinama, međutim izvidi i dalje traju.

Iz komunalne tvrtke Vodovod izvijestili su kako je voda je zdravstveno ispravna.

Prema podacima Meteo postaje Zadar, grad Zadar noćas je zahvatilo nevrijeme s vjetrovima jačim od 100km na sat koje je uzrokovao grmljavinski oblak ispod kojeg su se stvorila vrtložna strujanja zraka.

Zaključeno je kako će sve gradske službe i ostale javne službe koordinirano nastaviti otklanjati svu štetu nastalu u sinoćnjem nevremenu, a ukoliko nisu, građani od nadležnih službi mogu zatražiti pomoć.