Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović primio dvoje mađarskih policajaca koji će u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza obavljati svoj posao na području Zadarske županije, a kao dio projekta sigurne turističke sezone. Prijemu je nazočio i načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar sa suradnicima i NJ. E. gđa Anna Szlanyinka, konzulica Republike Mađarske za četiri dalmatinske županije. Cilj je ovog projekta, čiji su inicijatori MUP RH i Središnji ured policije Mađarske, a koji se odvija već četvrtu godinu, unaprijediti stanje sigurnosti tijekom turističke sezone i omogućiti turistima ugodniji boravak kroz mogućnost kontakta s policijom na vlastitom jeziku. Konzulica, NJ. E. Gđa Anna Szlanyinka, naglasila je kako je ovaj projekt naišao na pohvalne ocjene mađarske vlade i ministarstva vanjskih poslova.

Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović primio dvoje mađarskih policajaca koji će u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza obavljati svoj posao na području Zadarske županije, a kao dio projekta sigurne turističke sezone.

Prijemu je nazočio i načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar sa suradnicima i NJ. E. gđa Anna Szlanyinka, konzulica Republike Mađarske za četiri dalmatinske županije.

Cilj  je ovog projekta, čiji su inicijatori MUP RH i Središnji ured policije Mađarske, a koji se odvija već četvrtu godinu, unaprijediti stanje sigurnosti tijekom turističke sezone i omogućiti turistima ugodniji boravak kroz mogućnost kontakta s policijom na vlastitom jeziku.

Konzulica, NJ. E. Gđa Anna Szlanyinka, naglasila je kako je ovaj projekt naišao na pohvalne ocjene mađarske vlade i ministarstva vanjskih poslova.

 

Vezane fotografije

Prijem za mađarske policajce Prijem za mađarske policajce Prijem za mađarske policajce Prijem za mađarske policajce