Prijem za Radomira Jurića
Prijem za Radomira Jurića
Prijem za dobitnika nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva.

Dr. sc. Radomir Jurić dobio je  Nagradu za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva, najveće priznanje struke, za izniman trajni doprinos muzejskoj struci. Gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima želio mu je čestitati u ime Grada i građana, te je organiziran prijem u Maloj vijećnici, a čestitarima se pridružio i Miljenko Domijan.
Radomir Jurić je arheolog i povjesničar umjetnosti, istraživač i znanstvenik, ali i  profesor i dugogodišnji ravnatelj Arheološkog muzeja u Zadru. Vodio je preko pedeset arheoloških istraživanja, organizirao velike međunarodne izložbe, ali i približavao arheologiju i kulturu općenito građanima, naročito mladima. 
Ovo je nagrada meni, ali i Gradu Zadru, jer bez potpore Grada Arheološkom muzeju ne bi bilo brojnih postignuća u muzeologiji- istaknuo je Jurić. Gradonačelnik je izrazio svoje osobne čestitke, ali i čestitke i zahvalu u ime svih građana Zadra, jer je odjek ove nagrade u zadarskoj javnosti izuzetan i vrlo pozitivan.
Naposlijetku, Miljenko Domijan istaknuo je kako je Radomir Jurić nastavio tradiciju svojih prethodnika, Mate Suića i Ive Petriciolia, održavajući snažno prisustvo Arheološkog muzeja u kulturnom životu grada. 

Vezane fotografije

Prijem za Radomira Jurića Prijem za Radomira Jurića Prijem za Radomira Jurića Prijem za Radomira Jurića Prijem za Radomira Jurića