Prijem za mlade boksače osvajače medalja
Prijem za mlade boksače osvajače medalja
Ema Plazina i Goran Miočić kod gradonačelnika.

Ema Plazina i Goran Miočić, mladi boksači koji su nedavno postigli zapažene sportske uspjehe, zajedno sa svojim trenerima bili su na prijemu kod gradonačelnika.

Ema Plazina iz BK Sv. Krševan je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma za mlađe seniorke na Europskom prvenstvu održanom u travnju u Poreču. To je povijesna prva ženska europska boksačka medalja iz Zadra. Na prijem je došla zajedno sa svojim trenerom Nenom Mitrovićem. 

Goran Miočić iz BK Rebel osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore do 22 godine održanom u Kutini. Miočić je postao prvak Hrvatske u kategoriji do 67 kilograma te je proglašen najboljim boksačem do 22 godine. Njega su dopratili treneri Mario Nikolić i Ivo Vuleta. Sve ih je podržao i predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvoje Marić.

Uz gradonačelnika, koji je čestitao mladim boksačima na osvojenim medaljama i zaželio im brojne nove uspjehe, čestitkama se pridružila i zemjenica pročelnice za kulturu i sport Snježana Jurinić. Oboje mladih boksača istaknuli su veliki trud i zalaganje koje su uložili i oni i njihovi treneri da bi do ovih rezultata moglo doći, a gradonačelnik i UO za sport obećali su dati maksimalnu moguću potporu boksačkom sportu, koliko je to ostvarivo u uvjetima bez donesenog proračuna. U Gradu već duže postoji ideja o gradnji jedne dvorane za borilačke sportove u kojoj bi oni mogli naći trajno i dobro opremljeno mjesto za treninge, ali i natjecanja, tim više što, po riječima predsjednika županijskog boksačkog saveza, iz Zadarske županije dolazi najviše boksačkih klubova u cijeloj državi te imaju veliku podršku Hrvatskog boksačkog saveza.

Mlade zadarske boksače uskoro čekaju nova najtecanja, Gorana Miočića europsko, a Emu Plazinu svjetsko prvenstvo.

Vezane fotografije

Prijem za mlade boksače osvajače medalja Prijem za mlade boksače osvajače medalja