Prijem za dr. Ghazija
Prijem za dr. Ghazija
Gradonačelnik primio dr. Freidoona Ghazija.

Gradonačelnik Branko Dukić primio je danas u maloj vijećnici dr. Freidoona Ghazija, američkog kardiologa iz Cincinnatija koji je zaslužan za dvije donacije angiosala zadarskoj bolnici. Prijemu su nazočili i dr. Dražen Grgurović te dr. Dražen Zekanović, šef odjela kardiologije zadarske bolnice. 

Dr. Ghazi dolazi u Zadar od 1995. godine u sklopu programa koji su započele sestre franjevke u Cincinnatiju. Taj program je omogućio dolazak američkih liječnika u Zadar te odlazak zadarskih liječnika u Ameriku na edukacije iz polja kardiologije. 1996./97. zahvaljujući dr. Ghaziju zadarskoj bolnici donirana je prva angiosala te je obavljena prva koronarografija koju su obavili dr. Ghazi i dr. Jović. To je bila jedna od prvih koronarografija u Hrvatskoj uopće, nakon Zagreba, a postavila je temelje razvoju odjela kardiologije u Zadru, koji je danas u samom hrvatskom vrhu. Dr. Ghazi je sudjelovao i u donaciji druge angiosale 2015. godine,  a cijelo ovo vrijeme kontinuirano dolazi u Zadar i prenosi svoje znanje na naše kardiologe. 

- U međuvremenu sam se zaljubio u Hrvatsku i vidim veliki napredak i rast Zadra u proteklih dvadesetak godina. Ovi ljudi su postali moji najbolji prijatelji. Raduje me svaki novi dolazak a i to što vidim da je zadarska bolnica sada na svjetskoj razini što se tiče kardiologije. -istaknuo je dr. Ghaz, kojem je sve zasluge dodijeljen i Grb Grada Zadra 1998. godine.

Vezane fotografije

Prijem za dr. Ghazija Prijem za dr. Ghazija Prijem za dr. Ghazija