Predstavljen veliki koncert u spomen Tomislavu Ivčiću
Predstavljen veliki koncert u spomen Tomislavu Ivčiću
Na Forumu 17. kolovoza 2023. u 21 sat održat će se koncert kojim se obilježava 30 godina od smrti Tomislava Ivčića.

U Providurovoj palači na konferenciji za medije predstavljen je veliki projekt na kojem su snage udružile brojne institucije i tvrtke kako bi se istinski spektakularnim koncertom prisjetili Tomislava Ivčića. U ime njegove obitelji obratila se kćer, Izabela Vrtar Ivčić, te rekla: Ne želimo naglašavati tugu oko činjenice da mog oca nema već 30 godina, već da organiziramo jedan zajednički koncert koji će donijeti pravu radost ovome gradu, generacijama koje su živjele s njime i generacijama koje su se rodile nakon njegove smrti, da pokažemo što je Zadar dao Hrvatskoj i što to potjeće, može poteći i još uvijek teće ovim ulicama, da se daruje građanima Zadra, gostima Zadra i cijeloj Hrvatskoj ono najljepše što je ostalo od moga oca, a to je pjesma.

Grad Zadar je jedan od organizatora, te je gradonačelnik Branko Dukić rekao: Želim da ovaj koncert i tu večer provedemo u radosti i veselju i da to bude fešta Ivčićeve pjesme.

Ove godine obilježava se 30 godina od preranog odlaska Tomislava Ivčića, poznatog hrvatskog skladatelja i pjevača pa se u suradnji s obitelji, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, pokrenula realizacija velikog koncerta koji će se dogoditi dana 17. kolovoza 2023 godine na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata.

Nastupit će sljedeći izvođači: Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Jure Brkljača, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Mladen Grdović, grupa Forum i dr. Za aranžmane i orkestar će biti zadužen glazbeni producent Saša Miočić,, a orkestar će činiti osmeročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika kojemu će se pridružiti  Zadarski komorni orkestar.  Za scenografiju će biti zadužena tvrtka PLAN B.  Koncert će izravno prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio, a ulaz na koncert će biti slobodan za publiku.

 

Vezane fotografije

Predstavljen veliki koncert u spomen Tomislavu Ivčiću