Potpisani predugovori o kupoprodaji stanova za socijalne potrebe na području Crvenih kuća - zgrada A3
Potpisani predugovori o kupoprodaji stanova za socijalne potrebe na području Crvenih kuća - zgrada A3

U Maloj vijećnici Grada Zadra danas su gradonačelnik Božidar Kalmeta i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Slavko Čukelj potpisali predugovore o kupoprodaji 73 stana za socijalne potrebe na području Crvenih kuća - zgrada A3.

-Projekt se dobro razvija i trebao biti gotov u ožujku. Napravili smo novu listu ljudi koji će dobiti te stanove na korištenje kad budu izgrađeni. Ovo radimo za naše građane koji su doista potrebiti i kojima ćemo na ovaj vrlo kvalitetan način riješti jedan od bitnih životnih problema, kazao je gradonačelnik Kalmeta zahvalivši agenciji što ovaj posao za Grad odrađuje vrlo profesionalno.

-Nakon predugovora slijedi i ugovor. Ovo je akt kojim se regulira sustav plaćanja. Kako čujem radovi napreduju zadovoljavajućim tempom i vjerujem da će izvođač radove završiti na vrijeme na radost svih građana koji će useliti u te stanove, istakuno je direktor APN-a, Čukelj. 

Riječ je o višestambenoj građevini sa 73 stana od čega je 14 jednosobnih, 11 jednoipolsobnih, 30 dvosobnih, 8 dvoipolsobnih i 10 trosobnih. Ukupna neto korisna površina s pripadajućim parkirališnim mjestima iznosi 5.083,30 m². Predugovorna cijena stana iznosi 813,81 EUR-a/m² neto korisne površine. Predugovorna cijena svih 73 stana iznosi 4.136.840,37 Eura, u kunskoj protuvrijednosti preračunato prema srednjem tečaju HNB na dan uplate. Temeljem članka 4. Aneksa Ugvora Grad Zadar se obvezuje platiti 15% predugovorne cijene stanova u roku od 30 dana od dana sklapanja predugovora o kupoprodaji svih 73 stana, odnosno 620.526,06 Eura u kunskoj protuvrijednosti preračunato prema srednjem tečaju HNB na dan uplate. U Proračunu Grada Zadra (Projekt socijalnog stambenog zbrinjavanja) za ovu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od 15.000.000,00 kuna.