Potpisan Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje između Grada Zadra i Grada Milwaukeeja
Potpisan Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje između Grada Zadra i Grada Milwaukeeja

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. u 15.00 sati, u Gradskoj vijećnici Milwaukeeja održala se svečanost potpisivanja Sporazuma o uspostavi prijateljske suradnje između Grada Zadra i Grada Milwaukeeja, u nazočnosti gradskih vijećnika Grada Milwaukeeja, predstavnika Saveza hrvatskih društava Milwaukeeja, hrvatske udruge iz Chicaga: “Hrvatske žene”,Hrvatsko-američkog radija", Župe Sv. Jeronima i brojnih članova hrvatska zajednice iz Milwaukeeja i Chicaga.

Pozdravne govore održali su predsjednik Odbora sestrinskih gradova, Joe Davis, predsjednik Gradskog vijeća, Michael Murphy, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Milwaukeeju,  John Braovac, generalna konzulica RH u Chicagu, dr. Jelena Grčić Polić i gradonačelnik Milwaukeeja,Tom Barrett.

Nakon dojmljivih govora, u veoma srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, prema riječima naše generalne konzulice, dr. Jelene Grčić Polić, uslijedilo je potpisivanje samog sporazuma, razmjena prigodnih darova, te zdravica i kulturni program za koji se pobrinuo Savez hrvatskih društava i generalni konzulat RH u Chicagu.

Grad Zadar je Gradu Milwaukeeju darovao umjetničku sliku “Regata”, autora Ante Baktera koja simbolički najavljuje jednu od poveznica Milwaukeeja i Zadra, a gradonačelniku Barrettu ju je uručila dr. Jelena Grčić Polić, koju je gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta ovlastio da u ime Grada Zadra potpiše ovaj sporazum.

Potpisivanjem sporazuma potvrđuje se namjera i spremnost dvaju gradova za razvijanjem suradnje, kako stoji u tekstu dokumenta, na području: poslovnih aktivnosti, kulture, zdravstvene skrbi, obrazovanja i turizma i drugih područja koja su u interesu oba grada za njihov opći napredak.

Za ovim svečanim dijelom administrativih aktivnosti, uslijedit će posjet predstavnika Grada Milwaukeeja Zadru u najskorije vrijeme i dogovori o konkretnim gospodarskim razmjenama i suradnji, te kulturnim i drugim razmjenama.