Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu
Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu
Između Grada Zadra i Zadarske nadbiskupije.

Danas je u Maloj vijećnici potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje osnovne škole na Novom Bokanjcu između Grada Zadra i Zadarske nadbiskupije. Škola će se sufinancirati u omjeru 50:50, natječaj za izvođača radova bit će raspisan idućeg tjedna te se početak radova očekuje u veljači ili ožujku 2019. Rok za dovršetak je dvije godine, te bi škola mogla započeti s radom već na jesen 2020. Procijenjena vrijednost radova je 40 milijuna kuna.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap pokazao je projekt izgradnje škole, a pročelnik za školstvo Joso Nekić najavio kako će se izgradnjom ove škole rasteretiti škole Š. K.Benje i B. Kašića, pa će u Zadru prestati potreba za radom u tri smjene. Škola će imati 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu, te prateća vanjska igrališta. Predviđena je za 400-500 učenika, a za sad je plan organizirati nastavu u dvije smjene za 16 razrednih odjeljenja. 

Gradonačelnik Dukić osvrnuo se na projekt izgradnje škole: Ovaj projekt pripremao se jako dugo, time je moje zadovoljstvo danas veće. Prije 17 mjeseci stajali smo na lokaciji na Bokanjcu dok sam predstavljao svoj program. Želio sam dati do znanja koliko nam je ta škola bitna i koliko nam je obrazovanje bitno. Zahvaljujem svima koji su do sada radili na ovom projektu, inzistirali na njemu i gurali ga. Zahvaljujem građanima koji nam vjeruju da ćemo obećanje ispuniti. Velik je posao pred nama, ali najveće smo prepreke prešli. Zajedno, Nadbiskupija i Grad Zadar ulažu 50 milijuna kuna u osnovnu školu. No, to neće biti samo škola, tamo će se formirati mali centar tog mjesta jer grade se crkva, vrtić… Cilj nam je zadarskoj djeci omogućiti razinu obrazovanja i  kvalitetne škole kao što ih imaju djeca u zemljama zapadne Europe. Otvaranjem ove škole rasteretit će se škola Šimuna Kožičića Benje i Područna škola Bokanjac koja je u sustavu OŠ Bartula Kašića.

Nadbiskup Puljić rekao je: Crkva  osim katehetske i obredne ima i odgojno obrazovnu funkciju i poslanje, tako vidim i gradnju ove škole. Želimo dati svoj obol na planu odgoja i obrazovanja. Istaknuo bih i simboliku ovog čina uoči blagdana sv. Krševana, koji je bio odgojitelj sv. Stošije.

Vezane fotografije

Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu Potpisan Sporazum o izgradnji škole na Novom Bokanjcu