Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe
Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe
Gradonačelnik i župan odali počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu grada od fašističkih okupatora.

Povodom državnog praznika, Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, gradonačelnik Grada Zadra, Brako Dukić  i župan Zadarske županije, Božidar Longin sa suradnicima položili su lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim poginulima u antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora. Ovim činom sjećanja odana je počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu našega grada od fašističkih okupatora. 

Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe, vrijednost za koju se Republika Hrvatska zalaže i koja je potvrđena u Izvorišnim osnovama Ustava kao i u Deklaraciji o antifašizmu Hrvatskoga sabora. Na Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine. Osnivanjem prve oružane antifašističke postrojbe u Drugom svjetskom ratu, Hrvatska je dala velik doprinos otporu i borbi protiv fašizma u tada porobljenoj Europi. Današnja Republika Hrvatska, koja je svoju slobodu izborila u Domovinskom ratu, privržena je temeljnim demokratskim vrijednostima - miru, slobodi, demokraciji, vladavini prava, poštovanju ljudskog dostojanstva, zaštiti ljudskih prava, nediskriminaciji, toleranciji i odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma.

Vezane fotografije

Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe