Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac
Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac
U povodu Dana antifašističke borbe.

Povodom državnog blagdana, Dana antifašističke borbe, 22. lipnja zamjenici gradonačelnika Grada Zadra, Ante Babić i Jagoda Surać, s pročelnicima, položili su lovorov vijenac na Spomen obilježje na  Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim palima u Antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora.

-Polaganjem vijenca došli smo odati počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu našega grada od fašističkih okupatora. Antifašistička borba je civilazcijska vrijednost koja je na žalost do izražaja došla tek u Domovinskom ratu u kojem je konačno poražen fašizam te smo ostvarili potpunu slobodu, mir, demokraciju, ravnopravnost, poštovanje ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, kazao je ovom prigodom zajenik gradonačelnika Ante Babić.

Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe. Kao i svake godine, ovim se praznikom obilježava početak oružanog otpora Hrvatske nacističkom pokretu u Europi za vrijeme Drugog svjetskog rata te se odaje počast svim žrtvama fašističkog terora ali i svim ostalim žrtvama totalitarnih sustava. Grad Zadar dugo je bio pod fašističkom okupacijom i za to je vrijeme najviše nazadovao. Republika Hrvatska kao članica Europske unije, moderna i demokratska država, sazdana na odbacivanju svakog oblika netolerancije, ekstremizma i diskriminacije, aktivno se zalaže za očuvanje univerzalnih vrednota slobode, mira i vladavine prava.

Vezane fotografije

Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac Predstavnici Grada Zadra položili lovorov vijenac