Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom
Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom
Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin položili su  lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu.
U povodu 25. rujna – Dana donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom gradonačelnik Grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin sa suradnicima položili su lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim žrtvama palim u borbi protiv fašizma.

25. rujna obilježava se kao spomendan u Republici Hrvatskoj od rujna 2005. godine. To je Dan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom. Toga je datuma 1943. godine u Pazinu zasjedao pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru, kada je  donesena i potvrđena Odluka o pripajanju  Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj.

Nakon toga, zamjenici gradonačelnika Ante Babić i Jagoda Surać položili su i vijenac na spomen ploču postavljenu povodom 75. obljetnice ovog datuma na zgradi Peglice, zajedno sa zamjenikom župana Šimom Mršićem i predstavnicima Udruge antifašističkih boraca.

Vezane fotografije

Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom