Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom
Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom
Gradonačelnik Božidar Kalmeta položio lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu.

U povodu 25. rujna – Dana donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima položio je lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim žrtvama palim u borbi protiv fašizma.
25. rujna obilježava se kao spomendan u Republici Hrvatskoj od rujna 2005. godine. To je Dan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom. Toga je datuma 1943. godine u Pazinu zasjedao pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru, kada je  donesena i potvrđena Odluka o pripajanju  Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj.

Vezane fotografije

Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom Obilježen 25. rujna – Dan donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom