Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu
Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu
Ante Fabijan iz 4b položio kamen temeljac za novu školu.

Na gradilištu buduće nove katoličke osnovne škole s pravom javnosti na Bokanjcu danas je položen kamen temeljac čime je i službeno obilježen početak izgradnje ovog iznimno važnog školskog objekta. Kamen temeljac za svoju novu školu položio je Ante Fabijan iz 4b razreda područne škole Bartola Kašića.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić ovom je prigodom istaknuo kakao je ovo jedan od najradosnijih trenutaka u njegovom dvoipolgodišnjem gradonačelničkom mandatu:

- Bokanjarima želim reći da će ovo sve postati jedno veliko gradilište, i zbog radova na odvodnji, ovo će postati jedan sasvim novi kvart jer gradimo i prostor za mjesni odbor, da ovaj kvart na obronku Zadra postane pravi kvart kakvog zaslužuje svaki građanina grada Zadra, kazao je Dukić.

- Treba spomenuti kako su rijetki gradovi u našoj Hrvatskoj koji su imali kapacitet krenuti u ovako vrijedan projekt bez pomoći središnje države. Ali smo zato mi u Zadru imali odlučnog i osjetljivog partnera u Zadarskoj nadbiskupiji koja je i na primjeru ove škole dokazala kako prati potrebe svoje zajednice, posebice naših najmlađih, dodao je gradonačelnik Dukić.

Nazočnima se obratila i ravnateljica osnovne škole Bartul Kašić, Katica Skukan, koja je izrazila zadovoljstvo zbog izgradnje nove škole jer će u njoj učenici imati puno bolje uvjete za rad i učenje, a pored toga i novu dvoranu i kuhinju koju sada škola Bartula Kašića nema.

- Područnu školu na Bokanjcu pohađa 130 učenika, radi u 3 smjene pa će se otvaranjem nove škole omogućiti moderan rad, rekla je ravanteljica Skukan.

Nadbiskup Zadarske nadbiskupije, Želimir Puljić, blagoslovio je radove te kazao kako zajedno s gradonačelnikom Dukićem dijeli radost što će Zadar dobiti novu školu:

-Ja se radujem i učinit ćemo ovaj blagoslov sa željom da on bude blagoslov narodu naročito mladima jer mladi su nada crkve i društva, radujem se osobito stoga što će ovo biti mjesto odgoja budućih naših naraštaja.

Nova škola imat će 8 razrednih odjeljenja, športsku dvoranu i moći će ju pohađati 500 učenika. Početkom rada škole rasteretit će se odvijanje nastave u OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Bartola Kašića s Područnom školom Bokanjac koja je organizirana u tri smjene.

Rok za završetak gradnje je 15 mjeseci, radove izvodi tvrtka Krekić Avangard, a izgradnju zajednički financiraju Grad Zadar i Zadarska nadbiskupija u iznosu oko 48 milijuna kuna.

 

 

Vezane fotografije

Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu Položen kamen temeljac za novu školu na Bokanjcu