Radovi na uredenju Obale kralja Tomislava, koji uključuju rekonstrukciju tog dijela gradske luke, započeli su prije nekoliko dana, a prema planu bi trebali biti dovršeni do početka turističke sezone.
Radovi na uredenju Obale kralja Tomislava, koji uključuju rekonstrukciju tog dijela gradske luke, započeli su prije nekoliko dana, a prema planu bi trebali biti dovršeni do početka turističke sezone. Riječ je o uredenju 155 metara rive, kojim će vlasnici brodica dobiti puno kvalitetnije i sigurnije vezove, ostali gradani estetski prihvatljiviju rivu i šetalište, a poradit će se i na kvaliteti prometnice koja vodi u samo središte grada.

Radove vrijedne 3,98 milijuna kuna preko svog poduzeca «Obala i lučice» financira Grada Zadar, a izvodi ih zadarski «Tankerkomerc», zajedno sa svojim partnerom splitskim «Pomgradom».

Preostalih stotinjak metara rive, dakle istočni dio uz spomenik Krešimiru Čosiću, uredit će se u drugoj fazi rekonstrukcije, nakon čega će glavni ulaz na Poluotok dobiti na svojoj ljepoti i funkcionalnosti.

Početkom navedenih radova, došlo je i do preusmjeravanja prometa u tom dijelu grada, pa se prema novom prometnom rješenju kojeg je donijela Prometna policija, sva vozila koja idu od Uvale Jazine prema Poluotoku moraju kretati jednim prometnim trakom i to samo u jednom smjeru. U povratku od mosta prema Jazinama, medutim, sva vozila moraju skretati prema Tehnickoj školi te kraj ulaza u Perivoj Vladimira Nazora nastaviti desnim prometnim trakom uz bedeme prema Jazinama.