Počasni doktorat za maestra Repušića
Počasni doktorat za maestra Repušića
Sveučliište u Zadru dodijelilo počasni doktorat maestru Ivanu Repušiću.

Dirigentu Zadarskog komornog orkestra i  Orkestra minhenskog radija maestru Ivanu Repušiću Sveučilište u Zadru dodijelilo je počasni doktorat za izuzetan doprinos u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva kao jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije koji je svojim umjetničkim ostvarenjima umnogome zadužio zadarsku i hrvatsku kulturnu javnost. 

U svom govoru zahvale, maestro Repušić je, između ostaloga, zahvalivši svima koji su ga tijekom odrastanja i glazbenog djelovanja u Zadru podupirali, rekao: Neka nam grad Zadar, kao grad kulture i znanosti, bude na ponos i primjer svim gradovima u Hrvatskoj.

 Nakon dodjele doktorata, u organizaciji Koncertnog ureda Zadar, u crkvi sv. Krševana  održao se koncert kojim Zadarski komorni orkestar, pod ravnanjem šefa dirigenta Ivana Repušića, slavi 60. godina postojanja. Za otvorenje koncertne sezone, uz maestra Repušića kao solisti nastupili su Milena i Roman Simović. Zbog velikog interesa za koncert, a ograničenog broja mjesta iz epidemioloških razloga, organizirana je i projekcija koncerta ispred crkve, kako bi sva publika mogla uživati u muziciranju Zadarskog komornog orkestra.