Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije

U Arsenalu je danas otvoren Sajam poslova. Radi se o projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ispostave u Zadru, koji na ovaj način želi omogućiti izravan kontakt poslodavaca s tražiteljima posla. Prvoga dana sajma veliko zanimanje za poslove koji se trenutačno nude na tržištu rada pokazali su mladi ljudi koje, tek nakon višegodišnjeg školovanja, čeka svijet rada. 

"Najveći problem u ovoj zemlji je nezaposlenost, pa tako i u našoj županiji, bez obzira što smo bolji od svih ostalih u Hrvatskoj i bez obzira što bilježimo pozitivne trendove prema kojima bi se moglo reći da su Zadar i Zadarska županija počeli izlaziti iz krize. U županiji je broj nezaposlenih pao ispod sedam tisuća, a u gradu ispod četiri tisuće što su rezultati bolji nego 2008. Osim toga, bitno je kazati ne samo da je pala nezaposlenost nego se povećala i zaposlenost," podsjetio je ovom prigodom gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Posebno je zahvalio svim profesorima i učiteljima jer rade odgovoran posao, a to je obrazovanje naše djece. "Bez znanja i obrazovanja nema napretka ove zemlje", nastavio je. "Mi smo mala zemlja i ne možemo konkurirati velikim i jakim gospodarstvima i zemljama. Ali možemo konkurirati znanjem. Također, završetkom nekih projekata za koje smo dobili sredstva iz strukturnih fondova EU, a i tu smo prvi u državi, mislim da možemo biti optimisti i da se sa sigurnošću možemo nadati boljim danima. Ono na čemu moramo raditi je da sutra naša djeca ne odlaze iz ove županije nego da u njoj ostaju jer u njoj imaju perspektivu kao i u najboljim zemljama europske unije," zaključio je gradonačelnik. 

"Tijekom sajma posjetitelji imaju priliku izravno razgovarati s poslodavcima na njihovim službenim pultovima, informirati se o njihovim sadašnjim i budućim potrebama za radnicima te predstaviti sebe kao potencijalnog radnika ili partnera. Također, na sajmu se mogu pronaći informacije o mogućnostima zapošljavanja na Europskom tržištu rada, informirati se o zakonskoj regulativi vezanoj uz zapošljavanje osoba s invaliditetom ali i o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja pa čak i volontiranja. Iako su vremena na tržištu rada iznimno teška, zahvaljujući podršci institucija, Grada i Županije te naših poslodavaca, rezulati u 2014., što se tiče pada nezaposlenih i zapošljavanja, među najboljima su u Hrvatskoj," kazala je predstojnica zadarskog HZZ-a, Irena Dragić.

Vezane fotografije