Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022.
Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022.
Institut za razvoj obrazovanja i ove godine organizira Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), najveći obrazovni sajam u Hrvatskoj i okruženju.

U srijedu, 12. listopada 2022. godine, virtualno se održava Sajam visokog obrazovanja i stipendija, jedan od najvećih obrazovnih događaja u ovom dijelu Europe.

Prvi puta je održan 2005. godine, a dugi se niz godina održavao na tri lokacije - u Zagrebu, Rijeci i Zadru - po čemu je bio prepoznatljiv i omiljen među izlagačima i posjetiteljima. Zbog globalne pandemije, virtualni formati događanja, nastave i druženja postali su nova svakodnevnica. Cilj je ostao isti – da mogućnosti vezane uz financijsku potporu za studij u Hrvatskoj i inozemstvu budu lakše predstavljene i dostupnije svim učenicima, studentima, roditeljima i nastavnom osoblju.

Ovogodišnji Sajam visokog obrazovanja i stipendija naglasak će staviti na područje STEM-a te struke u kojima je STEM skriven. Naime, znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika, tj. akademske discipline koje čine akronim STEM, iznimno su važne za mnoge poslove današnjice i budućnosti, pa čak i one koji se na prvu ne čine s njima povezani.

Izlagači na SAS-u su različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih te privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, zatim veleposlanstava i stranih kulturnih centara, privatnih tvrtki te zaklada.

Sajam će trajati od 12 do 18 sati, a s predstavnicima izlagača moći će se razgovarati na njihovim virtualnim štandovima između 16 i 18 sati.

Svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati na sajmu uz prethodnu prijavu preko poveznice.

Vezane fotografije

Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022. Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022. Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022. Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022. Sajam visokog obrazovanja i stipendija - SAS 2022.