Otvoren Noćnjak 2014.
Otvoren Noćnjak 2014.

Po prvi put u gradu Zadru i gradu Benkovcu održava se najrespektabilnija i najveća manifestacija maslinara i uljara u Republici Hrvatskoj, Noćnjak 2014. Svečano otvaranje upriličeno je u hotelu Kolovare u Zadru, a manifestaciju je otvorio visoki pokrovitelj Predsjednik RH, Ivo Josipović. Uz brojne maslinare iz Hrvatske i inozemstva svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Benkovca, Branko Kutija i župan Zadarske županije, Stipe Zrilić.

Na otvaranju su dodijeljena počasna priznanja. Nagradu za životno djelo u maslinarstvu primio je dr. Frane Strikić, a nagradu za životno djelo u uljarstvu Rudolf Baldasar. Međunarodno priznanje "Cavaliere Olio di Oliva" dodijeljeno je Željku Vrsaljku iz Nadina, a priznanje uljarskoj zadruzi dodijeljeno je Poljoprivrednoj zadruzi "Maslina i vino" iz Polače. Program "Noćnjaka" nastavlja se do nedjelje, a uključuje znanstveno-stručni skup, surete maslinara i uljara, radionice, predavanja i prigodne degustacije. Šampion manifestacije bit će progalšen u subotu navečer. Na "Noćnjaku" se ove godine okupilo više od 350 tvrtki i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava iz Hrvatske i susjednih zemalja: Slovenije, BiH, Italije, Albanije i Crne Gore, a organizator je kao i svake godine Zadružni savez Dalmacije.

Vezane fotografije

Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014. Otvoren Noćnjak 2014.