Otvoren 34. međunarodni Hegelov kongres
Otvoren 34. međunarodni Hegelov kongres

34.  kongres Međunarodnog Hegelova društva održava se na Sveučilištu u Zadru od 5. do 8. rujna 2022.
Tim povodom, na svečanosti otvorenja sudionicima se obratio gradonačelnik Branko Dukić zaželjevši im dobrodošlicu u Zadar: Čast mi je pozdraviti vas  na našem Sveučilištu koje je sjecište putova i središte razmjene znanja brojnih znanstvenika i istraživača. Naša Gradska uprava redovito pruža potporu tim događanjima želeći poticati stručnu komunikaciju na svim poljima znanosti. Naravno, i ovaj kongres koji okuplja stručnjake iz filozofije koji se u svom znanstvenom radu bave Hegelovim djelom i u duhu njegove filozofije proučavaju značaj i aktualnost europske filozofijske baštine.Zahvaljujem organizatorima na povjerenju i trudu da ovaj zadarski kongres doprinese povezivanju među znanstvenicima i razmjeni mišljenja.
Tema ovogodišnjeg kongresa je Geist der Kunst und Kultur /The Spirit of Art and Culture (Duh umjetnosti i kulture). Pozvani predavači su Andreas Arndt (Humboldt University Berlin), Mamuka Beriashvili (Tbilisi University), Hoda El Khouly (University of Cairo), Francesca Iannelli (University III of Rome), Natalia Juchniewicz (University of Warsaw), Herta Nagl-Docekal (University of Vienna), Violetta Waibel (University of Vienna), Tomislav Zelić (University of Zadar) i Yuan Zushe (Shaanxi Normal University).

Međunarodno Hegelovo udruženje (Internationale Hegel-Gesellschaft) osnovano je 1948. i otada promovira i potiče interes za Hegelovu filozofiju, ali isto tako opsežnošću (ove godine sudjelovalo je stotinu i pedeset filozofa iz cijelog svijeta) i ozbiljnošću pristupa uistinu potiče filozofski, ali i politički i kulturalni dijalog među različitim zemljama i društvima.

Vezane fotografije

Otvoren 34. međunarodni Hegelov kongres Otvoren 34. međunarodni Hegelov kongres