Održavanje javnih površina
Održavanje javnih površina
UO za komunalne djelatnosti nastavlja s uobičajenim radovima za ovo doba godine, uz pojačano održavanje čistoće.

Kako je novonastala situacija privremeno pomakla rokove koje je UO za komunalne djelatnosti  postavio za izvršenje projekata za postavljanje kamera za nadzor brzine, te mobilnih prepreka na ulasku u pješačku zonu,  sva pozornost  je u ovom trenutku preusmjerena  upravo na održavanje postojeće infrastrukture.

Svakodnevno se prati rad komunalnih tvrtki,  prvenstveno Čistoće pred kojom  je najveći izazov održavanja  javnih površina dodatno  čistima u ovim novim okolnostima.  Na tom tragu su i pojačane aktivnosti i njihov  intenzitet: sve frekventne površine se  ispiru pod pritiskom industrijskim šamponom,  dok se dodatno i pod vodenom parom tretiraju i spremnici za otpad za stambene zgrade.

Nasadi su krenuli sa planiranom hortikulturnom obnovom postojećeg stanja na priobalnom dijelu nakon što su izvedeni grubi radovi na plaži Marex i na Puntamici. Oplemenjen je prostor kupališta Jadran sa novim tamarisima, oleandrima i pinijom.Zamijenit će se i  dotrajali sadržaj sa zelene površine i uz Domagojevu obalu kao i vremešne tamarise novima na plaži Puntamika ( ti radovi su predviđeni nakon Uskrsa).

Također, nakon Uskrsa tvrtka  Marex-elekrostroj  će pokrenuti  izradu drvenih platoa sunčališta na plaži Marex, te nakon toga u konačnici  ostaje samo dohrana plaže oblutcima koja je  planirana za svibanj. Na taj način će  plaže spremne dočekati prve kupače, naravno u slučaju relaksacije mjera ponašanja uvedenih zbog COVIDA-19.

Radi se i na uređenju javne rasvjete, pa je tako započeto postavljanje stupova  javne rasvjete u Ulici Krešimira Ćosića među bedemima.  Ugovoreni izvođač ih privodi kraju. Podignuto je 13 novih stupova na koje će se,  uz suglasnost konzervatora, postaviti moderna i ekološki  prihvatljiva rasvjetna tijela. Vrijednost tog projekta je cca 200 000 kn. 

U dijelu održavanja nerazvrstanih cesta planira se, uobičajeno za ovo godišnje doba, i redovita obnova horizontalne signalizacije na cestama, jer se radovi vezani uz podizanje sigurnosti sudionika u prometu moraju obavljati u kontinuitetu, unatoč neuobičajenoj situaciji.

 

 

Vezane fotografije

Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina Održavanje javnih površina