Na 79. sjednici Gradskog poglavarstva održanoj 4. srpnja 2003. godine u Maloj vijećnici, među brojnim drugim prijedlozima, prihvaćen je i Prijedlog odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova iz «Programa poticane stanogradnje».


Na 79. sjednici Gradskog poglavarstva održanoj 4. srpnja 2003. godine u Maloj vijećnici prihvaćan je Prijedlog odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova iz «Programa poticane stanogradnje». Riječ je o 91 stanu iz ovog programa na lokaciji Bili brig čija je izgradnja započela u travnju ove godine i čiji se završetak očekuje na proljeće iduće godine.

Kako je 20-tak podnositelja zahtjeva za stanove iz POS-a izgrađene na Smiljevcu ostalo na «listi čekanja», njihovi će zahtjevi, kazano je na sjednici, biti rješavani u sklopu objekta na Bilom brigu, odnosno, s njima će se izravno sklapati ugovori.
S obzirom da su se u međuvremenu, donošenjem Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, promijenili pravni temelji, opće uvjete propisuje spomenuti zakon, dok ostale uvjete utvrđuje Poglavarstvo Grada Zadra.

Sve detalje o danas prihvaćenoj Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova iz «Programa društveno poticane stanogradnje» moći ćete pronaći na web site-u Grada Zadra i to pod Kapitalnim projektima – link Poticana stanogradnja.

Poglavarstvo je prihvatilo i Prijedlog Pravilnika o dodjeli nagrade u akciji «Nasmiješeno sunce» u akciji koju provodi Gradsko poglavsrtvo u suradnji s Obrtničkom komorom, Gospodarskom komorom i Turističkim zajednicama.

Akcijom će se ocijeniti razina uređenosti ugostiteljskih i trgovačkih objekata, kao i kvaliteta usluge koje pružaju, te će se posebno ocjenjivati rad pojedinačno djelatnika u pojedinim segmentima usluge.

Akcija se provodi s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te, naposljetku, kao rezultat svega prezentiranje Grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog značaja i sadašnjih zahtjeva.

U tom smislu, ocjenjuje se i nagrađuje najkvalitetniji ugostiteljski objekt u kategoriji restoran i caffe bar, naljepši izlog trgovine, najbolji konobar, najbolji prodavač i suvenir.

Poglavarstvo je udovoljilo i zahtjevu Turističkog ureda TZ Grada Zadra za produženjem radnog vremena ugostiteljskih objekata na Poluotoku povodom organiziranja «feštica petkom», tako da će ugostiteljski objekti na Poluotoku petkom, tijekom srpnja i kolovoza, moći raditi do 02,00 sata, odnosno do 04,00 sata za vrijeme održavanja glavne «Zadarske fešte» 8.kolovoza 2003.godine.

Uz još neke prijedloge, Gradsko poglavarstvo prihvatilo je i zaključke o financiranju izvođenja raznih radova na sustavu odvodnje, sveukupne vrijednosti 356.482,00 kuna, o prijenosu sredstava za obnovu spomenika kulture i druge kulturne sadržaje u ukupnom iznosu od 204.485,00 kuna, o prijenosu 481.559,88 kuna za rekonstrukciju kolnika te o sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u gradskoj zoni Vidikovac u iznosu od 648.370,22 kuna.