Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar
Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar
Položeni vijenci i svijeće pred Središnjim križem na Gradskom groblju.

U prigodi obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja 112. brigade Zadar, upriličeno je polaganje vijenaca pred Središnjim Križem na Gradskom groblju u spomen na sve poginule pripadnike 112. i sve hrvatske branitelje koji su položili život na oltar Domovine. U ime Grada Zadra, vijenac i svijeću položilo je izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Brankom Dukićem.

U temelje slobodne i neovisne države Hrvatske, svoje je živote ugradilo 74 pripadnika ove legendarne zadarske postrojbe u Domovinskom ratu, dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade.

- Obljetnica je prigoda da se još jednom prisjetimo važne uloge 112. brigade u Domovinskom ratu i zahvalimo svim njezinim pripadnicima što su hrabro i odlučno vodili teške bitke te na kraju izvojevali pobjedu nad neprijateljem. Velika je uloga 112. brigade u obrani grada Zadra i njegovog šireg zaleđa kao i doprinos u oslobodilačkim akcijama Maslenica i Oluja, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Dukić naglasivši da je važno čuvati uspomene na događaje u Domovinskom ratu i na hrvatske branitelje te prenositi vrijednosti domoljublja naraštajima koji nisu neposredno sudjelovali u tim ratnim zbivanjima.

Za ukupan doprinos u razvoju hrvatske vojske , sudjelovanju u Domovinskom ratu i stvaranju i obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske, 112. brigada odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu.

Vezane fotografije

Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar Obilježena 26. obljetnica utemeljenja 112. brigade Zadar