Obilježen Dan vatrogasaca
Obilježen Dan vatrogasaca
Sv. Florijan, zaštitnik vatrogasaca.

U prostoru javne vatrogasne postrojbe Zadar obilježen je blagdan Sv. Florijana, međunarodni dan vatrogasaca. Tradicija obilježavanja ovog sveca 4. svibnja traje od sredine 19. stoljeća u svim vatrogasnim društvima.

Zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša uručio je zahvalnice djelatnicima postrojbe koji se se posebno iskazali u poslu u posljednjih godinu dana te pojednicima i ustanovama s kojima imaju uspješnu suradnju. Zahvalnicu je dobio i Grad Zadar, te gradski pročelnik za financije, Ivan Mijolović. 

JVP je dobila i zahvalnicu i medalju Hrvatske vatrogasne zajednice za nesebičnu pomoć stradalima u potresom pogođenom području te Zahvalnicu Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje i Vatrogasne zajednice Grada Petrinje za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa.
Gradonačelnik Branko Dukić zahvalio je i čestitao vatrosgascima na predanom i požrtvovnom radu te im zaželio što mirniju ljetnu sezonu.

Djelatnici JVP su za sve uzvanike izveli i pokaznu vježbu gašenja požara i spašavanja iz opasnih situacija.

Vezane fotografije

Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca Obilježen Dan vatrogasaca