Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac
Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac
Obnova prometnica, nova dječja i sportska igrališta, uređenje okoliša i drugih javnih prostora.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i tijekom vikenda je, zajedno s pročelnicima, bio u obilasku zadarskih gradskih četvrti. Ovoga puta razgovarali s građanima na Smiljevcu i Plovaniji. Na lokalnom bućalištu, omiljenom okupljalištu na Plovaniji, gradonačelnika Dukića dočekao je predsjednik mjesnog odbora Željko Skukan s kojim je među ostalim razgovarao o projektu aglomeracije. Uz realizaciju ovog projekta, koji prati i rekonstrukciju ulice Jakova Šubića Cezana, nastavlja se i izgradnja ulice Nikole Tesle sa svom pripadajućom komunalnom infrastrukturom. Radi se o važnim prometnicama kroz mjesni odbor Plovanija čijom će se obnovom podići sigurnost svih sudionika u prometu i građana ovoga dijela grada.

Na Smiljevcu je gradonačelnik Dukić razgovarao s predsjednikom mjesnog odbora, Aldom Rogićem.  U ovom je mjesnom odboru uređen prostor uz osnovnu školu „Smiljevac“ koji je postao omiljeno mjesto za druženje djece i rekreativaca. Uz obnovljena dva bućalista, novo dječje igralište, javnu rasvjetu, siguran nogostup djeci na putu za školu, stvoreni su preduvjeti i za košarkaško igralište dok će se malonogometno igralište uz obnovljene tribine, kroz sljedećih mjesec dana presvući akrilnom sportskom podlogom. Gradske službe u stalnom su kontaktu s građanima i predstavnicima mjesnih odbora kako bi zadarske kvartove uredili i upotpunili uvođenjem dodatnih urbanih sadržaja na javne prostore.

 

Vezane fotografije

Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac Obilazak MO Plovanija i MO Smiljevac