Nastavljen projekt učeničke razmjene između Terezvaroša i Zadra
Nastavljen projekt učeničke razmjene između Terezvaroša i Zadra
Primanje za učenike i nastavnike iz Mađarske.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra, danas je upriličeno primanje za osnovnoškolce iz Mađarske i njihove kolege iz Osnovne škole „Kruno Krstić“ u Zadru, koji su došli u pratnji ravnateljice škole, Jasmine Matešić, te nastavnica i voditeljica projekta CHAT (Croatian-Hungarian Alliance Team). 

    Projekt CHAT provodi se već treću godinu zaredom, a radi se o zajedničkom učenju engleskog jezika i razmjene učenika izmedu Osnovne škole Krune Krstića iz Zadra i Osnovne škole Theresa Town, iz okruga Terezvaroš, okruga Budimpešte koji je pobratimljen s Gradom Zadrom. 

    Drage goste pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu zamjenik gradonačelnika Ante Babić, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, Anita Gržan Martinović i predstavnici Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Ivana Guglielmini i Ivan Hajdić.

    Zamjenik Babić podsjetio je da suradnja u ovom projektu traje od 2015. godine kada je potpisan sporazum o bratimljenju Terezvaroša i Zadra, te je tom prilkom dogovorena i razmjena učenika, koja traje i danas. Naglasio je kako će Grad Zadar i dalje podržavati ovaj projekt, koji uz učenje, onima koji u njemu sudjeluju donosi nova prijateljstva i iskustva.

    - Kaže se da su prijateljstva sklopljena u djetinjstvu najljepša i trajna stoga se nadam da će tako biti i ova vaša, te da vam ovo neće biti jedini posjet Zadru već da ćete nam se i ubuduće vraćati, kao odrasli ljudi i sa svojim obiteljima, istaknuo je zamjenik Babić poželjevši gostima ugodan boravak u našem gradu.

    Gosti iz Terezvaroša zahvalili su na ljubaznosti i gostoprimstvu, te također izrazili svoje zadovoljstvo što sudjeluju u ovom projektu razmjene učenika i učenja engleskog jezika, s nadom da će se isti održati što duže.