Nastavak radova na centru Mocire
Nastavak radova na centru Mocire
Gradonačelnik Kalmeta najavio završetak izgradnje centra za djecu s posebnim potrebama "Mocire".

Gradonačelnik Božidar Kalmeta na današnjoj je konferenciji za medije najavio nastavak radova na centru Mocire. Radovi nisu dovršeni zbog stačaja izvođača i zakonskih propisa koji su to priječili, no sada je napokon postignut dogovor o nastavku radova. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, kao nositelj projekta, zajedno s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradom Zadrom uputili su zajednički dopis Državnom odvjetništvu s upitom o mogućnostima da se radovi nastave, te je dobiveno zeleno svjetlo. Postignut je dogovor s oba ministarstva, a sljedeći tjedan će se detaljnije dogovoriti plan sufinanciranja. Gruba procjena troškova je oko 8 milijuna kuna za završetak izgradnje, no još predstaoji izrada troškovnika, izrada i potpisivanje aneksa ugovora  o sufinanciranju, te raspisivanje natječaja za izvođača radova. U slučaju da sve predviđene radnje teku glatko, centar Mocire mogao bi se dovršiti do karaja godine. U njemu će biti smješten dječji vrtić, osnovna škola i boravak za osobe starije od 21 godinu kao dio socijalnih usluga u zajednici. 
Na radost svih nas,  a posebno korisnika centra i njihovih roditelja, vjerujem da ćemo vrlo brzo završiti ove radove jer smo napokon nadvladali sve prepreke koje su nas kočile u izgradnji Mocira.- istaknuo je gradonačelnik.

Vezane fotografije

Nastavak radova na centru Mocire Nastavak radova na centru Mocire Nastavak radova na centru Mocire Nastavak radova na centru Mocire