Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra
Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra

-Kao što vam je poznato, kad se projekt izgradnje kanalizacijske mreže privede kraju i zahvaljujući biološko-kemijskom pročišćivaču, Zadar će biti jedini grad na hrvatskoj obali bez direktnih fekalinih ispusta u more. To je naša prilika da Zadar barendiramo kao grad čistog mora pogodnog za kupanje, istaknuo je gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta na današnjem sastanku Savjeta za turizam Grada Zadra, održanom u Rektoratu zadarskog Sveučilišta. 

-Stoga je naše razmišljanje da bi Zadar, uz ostale svoje prepoznatljivosti, mogao postati preoznatljiv i kao grad plaža i to pješčanih plaža. Mi sami fascinirani smo pješčanim plažama poznatih turističkih destinacija, međutim sve su te plaže umjetne i nekad se uopće na njima nije moglo kupati. U gradskoj upravi radimo na tome i uskoro ćemo izaći s prvim konkretnim prijedlozima uređenja pješčanih palaža jer i to je ono što turisti vole i žele, kazao je.

Također, gradonačelnik Kalmeta za sljedeći je tjedan  najavio predstavljanje Strategije razvoja Višnjika kao športsko-rekreativnog centra pogodnog za doprinos razvoju cjelogodišnjeg turizma. – Tamo postoji infrastruktura koja zadovoljava potrebe kako profesionalnih tako i amaterskih sportaša i rekreativaca. Predstavljanjem Strategije otvorit ćemo javnu raspravu o tome kako vidimo taj prostor, objasnio je gradonačelnik.

Osim toga, na današnjem su sastanku članovi Savjeta za turizam informirani o početku izrade   Strategije razvoja turizma grada Zadra do 2024. godine. Plan izrade i metode istraživanja predstavila je voditeljica tima koji čine profesori s Odjela za turizam i komunikacijske znansoti te Odjela za geografiju,  mr. sc. Božena Krce Miočić. Radi se o timu koji je napravio i Strategiju razvoja turizma Zadarske županije. Članovi Savjeta pozvani su da se aktivno uključe u izradu strategije i da daju svoje prijedloge. Strategija bi trebala biti gotova do kraja godine i ponuditi odgovore na pitanja koje su nam prednosti, slabosti, prijetnje i prilike u turizmu te definirati misiju, viziju i strateške ciljeve razvoja turizma Grada Zadra.

Vezane fotografije

Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra Na sastanku Savjeta za turizam najavljena izrada Strategije razvoja turizma Grada Zadra