Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice
Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice
Gradonačelnik Dukić sportašima poželio puno sportskog uspjeha.

Reggio nell Emilia, grad prijatelj Grada Zadra od 7. do 13. 7. organizira Igre trobojnice, niz sportskih natjecanja za mlade sportaše iz 23 zemlje svijeta.

Igre trobojnice održavaju se svake 4 godine, a na ovom, 6. izdanju Grad Zadar, kao grad prijatelj grada Reggia, dobio je poziv za sudjelovanje preko 75 mladih sportaša u sljedećim disciplinama: muška i ženska odbojka, rukomet, plivanje, judo te ženski nogomet. Igre su namijenjene mladim sportašicama i sportašima u dobi od 11 do 17 godina, a osim promocije sporta, cilj im je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Ove godine sudjeluje preko 3500 sportaša iz 23 zemlje svijeta. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, te imaju priliku, osim natjecanja, i za druženje s vršnjacima sa svih strana svijeta.

Tradicionalno, uoči otvorenja igara, gradonačelnik Reggia primi i zaželi dobrodošlicu delegacijama gradova prijatelja u gradskoj vijećnici, a tijekom tjedna u kojem se odigravaju natjecanja  organizira i posebni prijem za izaslanstvo svakog od gradova prijatelja  koji sudjeluju na igrama.

Grad Zadar sudjeluje na Igrama trobojnice od samog početka, uključujući svaki puta sve više mladih sportaša.

Samo otvorenje igara, organizirano je izuzetno svečano, po uzoru na otvaranje olimpijskih igara, te dojmljivo i za građane i za sportaše koji sudjeluju u defileu noseći svoju nacionalnu zastavu. Tijekom trajanja igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se Zadrani redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama.

Zadarske sportaše je prije polaska došao pozdraviti gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić zaželjevši im puno sportskog uspjeha i ugodnog druženja u talijanskom gradu prijatelju.