Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice
Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice
Reggio Emilia, grad prijatelj Grada Zadra od 25. do 30. 8.organizira Igre trobojnice, niz sportskih natjecanja za mlade sportaše iz 15 zemalja svijeta

Spektakularnim programom otvaranja jučer su započele Igre trobojnice, koje se od 25. do 30. kolovoza održavaju u Italiji, u Reggio Emiliji. Igre se održavaju svake 4 godine, a na ovom, 5. izdanju Grad Zadar, kao grad prijatelj grada Reggia, sudjeluje sa preko 70 mladih sportaša u više disciplina: muškoj i ženskoj odbojci, rukometu, judu, plivanju i muškoj košarci. 

Igre su namijenjene mladim sportašima u dobi od 11 do 17 godina, a osim promocije sporta, cilj im je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Ove godine sudjeluje preko 4000 sportaša iz 15 zemalja svijeta. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, te imaju priliku, osim natjecanja, i za pet dana druženja s vršnjacima sa svih strana svijeta.

Prije otvorenja igara gradonačelnik Reggia primio je delegacije gradova prijatelja u gradskoj vijećnici, istaknuvši pritom važnost organizacije ovih igara za grad Reggio, ali i za same sportaše kojima je ovo jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Grad Zadar sudjeluje na Igrama trobojnice od samog početka, uključujući svaki puta sve više mladih sportaša.

Samo otvorenje igara, organizirano po uzoru na otvaranje olimpijskih igara, bilo je izuzetno dojmljivo za sve gledatelje, i građane Reggia i sportaše koji su sudjelovali u defileu. Do kraja igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se Zadrani redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama.

Vezane fotografije

Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice Mladi zadarski sportaši na Igrama trobojnice