Ministar Piletić obišao Mocire
Ministar Piletić obišao Mocire

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, u društvu državnih tajnika Marije Pletikose, Margarete Mađerić i Dragana Jelića obišao je Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire koji uskoro započinje s pružanjem usluga korisnicima. U obilasku mu se pridružio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Ravnateljica Centra Mocire, Jelena Milin upoznala je goste sa stručnim osobljem Centra i predstavila sve usluge koje će korisnici moći dobiti.

Nakon što su svladane sve prepreke u izgradnji i uređenju zgrade koja je prvotno bila zamišljena kao jedinstvena ustanova, da bi se vremenom projekt razvio u pravcu tri odvojene insitucije,  Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire, jedna od malobrojnih ustanova takve vrste u Hrvatskoj, omogućiti će razne vrste terapija za korisnike od predškolske do odrasle dobi, a i trajni smještaj za dio odraslih korisnika u suvremeno opremljenim prostorima i s vrhunski educiranim djelatnicima svih profila.

Ministar Piletić zadovoljan je viđenim, obećao je pomoć Ministarstva u rješavanju posljednjih detalja u opremanju same zgrade, a posebice se osvrnuo na dobru suradnju Grada Zadra sa institucijama s područja socijalne skrbi. Zadar je jedan od gradova koji u Hrvatskoj izdvaja najviše sredstava iz proračuna za potrebe socijalne skrbi, te surađuje s brojim ustanovama iz te domene i na brojnim projektima. Izgradnja Mocira, posudionica invalidskih pomagala, Halo pomoć, stan za djecu korisnice Doma za odgoj, donacija terena za izgradnju kuće Domu za odgoj, samo su neki od primjera gdje Grad financira ili sufinancira projekte s područja socijalne skrbi  u cilju pružanja najvećeg mogućeg standarda življenja svim svojim građanima.

Vezane fotografije

Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire Ministar Piletić obišao Mocire