Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sa svojim državnim tajnicima i pomoćnicima te u pratnji direktora najznačajnijih javnih poduzeća boravio je danas u Zadarskoj županiji prilikom čega se osvrnuo na projekte koje je njegovo Ministarstvo već ostvarilo, ali i na predstojeće aktivnosti i projekte ovog Ministarstva i lokalne samouprave u Zadarskoj županiji.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sa svojim državnim tajnicima i pomoćnicima te u pratnji direktora najznačajnijih javnih poduzeća (Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica, Hrvatskih voda, Jadrolinije itd.) boravio je danas u Zadarskoj županiji prilikom čega se osvrnuo na projekte koje je njegovo Ministarstvo već ostvarilo, ali i na predstojeće aktivnosti i projekte ovog Ministarstva i lokalne samouprave u Zadarskoj županiji.

Nakon sastanka u Domu županije sa zadarskim županom Ivom Grbićem i županijskim Poglavarstvom , ministar se sa suradnicima uputio ka Velikoj vijećnici Grada Zadra gdje je održan radni sastanak s gradonačelnicom Anom Lovrin, županom, Poglavarstvom Grada i Županije, gradonačelnicima i načelnicima općina, direktorima trgovačkih društava u vlasništvu Grada te saborskim zastupnicima naše županije.

Riječ o operativnom radnom sastanku prilikom kojega je ministar sa suradnicima iznio niz iznimno značajnih projekata koji su realizirani na ovom području, primjerice autocesta, pristanište za cruisere, vodovodizacija, pristaništa na otocima, ugovor sa Svjetskom bankom za sustave odvodnje i pročišćavanje, D-8 i druge državne ceste i sl., a naveden je i čitav niz projekata koji slijede. Od tih projekata posebno se ističu potpuni dovršetak autoceste, odvodnja i vodovodizacija, spojna cesta Zadar 2 – Gaženica, Trajektni terminal Gaženica i otočki projekti.

Sudionici radnog sastanka aktivno su sudjelovali u raspravi, traženjima odgovora na brojna pitanja, kao i pojašnjenja planiranih projekata.