Mađarski Hrvati u Zadru
Mađarski Hrvati u Zadru
Kazališna predstava u HNK i primanje u Gradu Zadru za Hrvate iz Mađarske

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, u organizaciji Grada Zadra i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Mađarskoj i NJ. E. dr. Gordana Grlića Radmana te Veleposlanstva Mađarske u RH s veleposlanikom,  NJ. E. Józsefom Magyarom, održale   se predstava „Vremeplov“, Literarne i plesne pozornice HOŠIG-a (Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i đački dom u Budimpešti).

            Ovaj književno-glazbeno-plesni i scenski prizor daje prikaz zanimljivih događaja i povijesnih velikana koji su obilježili zajedničku 800-godišnju hrvatsko-mađarsku povijest, a prethodno je,  s velikim uspjehom, izveden u u zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija.

Zadar je, kao mjesto prikazivanja, izabran i iz razloga što je i simbolično mjesto zajedničke hrvatsko-mađarske povijesti.

Nakon predstave, zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić sa suradnicima primio je u Maloj vijećnici Grada Zadra veleposlanika RH u Mađarskoj, NJ. E. dr. Gordana Grlića Radmana, Annu Gojtan, ravnateljicu HOŠIG-a i sve sudionike predstave. 
Veleposlanik Grlić Radman istaknuo je Grad Zadar kao izvrstan primjer suradnje i gradnje međunarodnih odnosa. -Zadar je inteligentan, otvoren i domoljuban grad u najboljem smislu i ističe se među mnogim gradovima s kojima sam surađivao otvorenošću i profesionalnošću.