Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru
Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru
Predstavnici hrvatske nacionalne manjine iz Slovačke u gradskoj upravi.

OŠ Smiljevac svake godine obilježava Dane hrvatskog jezika, a posljednjih godina u sklopu tog programa ugošćavaju iseljene Hrvate.  Nakon lanjskog posjeta Moliških Hrvata, ove godine stižu predstavnici hrvatske nacionalne manjine iz Slovačke, iz gradišćanskog kruga. Na području oko Bratislave živi između 3 i 4000 Hrvata koji još njeguju jezik i običaje. 

U gradsku upravu stiglo je 27 učenika, članova tamburaškog orkestra Konjic i plesne skupine Ljuljanka,  i njihov voditelj, nastavnik Toni Milanović. U pratnji su im ravnatelj OŠ Smiljevac Bernardo Kotlar i prof. Marina Marijačić, a nakon prijema u 11 sati  će imati na Narodnom trgu imati folklorni nastup i tamburaški koncert. 

U Maloj vijećnici primio ih je zamjenik gradonačelnika Ante Babić i čestitao na ustrajnosti u očuvanju jezika i običaja i nakon više stoljeća (Hrvati su na to područje doselili u 16. i 17. stoljeću). 

Vezane fotografije

Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru Mladi Hrvati iz Slovačke u Zadru