Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra
Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra
Za predsjednicu izabrana dr.sc. Sanja Knežević.

Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra održana Konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Zadra. Za novu predsjednicu izabrana je dr.sc. Sanja Knežević, a za članove vijeća Milenka Bukvić, prof., mr.sc. Mirna Petricioli dipl.ing.agr., Samanta Stepčić i dr.sc. Mario Županović.

Konstituirajućoj sjednici nazočio je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, koji je svim članovim čestitao na izboru i zaželio uspješan rad.

- Konstituiranje kulturnog vijeća lijepo se poklopilo s jučerašnjom odlukom UNESCO-vog Odbora za svjetsku baštinu koji je grad Zadar i zadarske bedeme uvrstio na Popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.  Upravo Kulturno vijeće ima iznimno važnu savjetodavnu ulogu u kreiranju kulturne politike grada i doprinosi kako kvaliteti kulturnih zbivanja u Zadru, tako i u poticanju umjetničkog djelovanja, kazao je gradonačelnik Dukić.

Dr.sc. Knežević zahvalila je na ukazanoj časti da sljedeće četiri godine obnaša ovu dužnost koju je do sada obnašala mr.sc. Petricioli.

Pročelnik Radovan Dunatov, također je čestitao izabranim članovima i predsjednici i izrazio uvjerenje da će suradnja vijeća i UO za kulturu i sport biti plodonosna:

- Godišnji program u kulturi, temeljem javnog poziva, čini okosnicu javnih i društvenih zbivanja, a vaša stručnost neizostavnu pomoć u donošenju odluka vezanih uz kulturu naše gradske uprave. Naš Upravni odjel za kulturu iskusno i stručno provodi sve aktivnosti vezane uz nesmetan i učinkovit rad ovog Kulturnog vijeća. Vjerujem u vašu još veću motiviranost, a na korist čitavoj kulturnoj zajednici, kazao je pročelnik Dunatov.

Novoizabrana predsjednica Kulturnog vijeća, dr.sc. Sanja Knežević do sada je također bila članica Kulturnog vijeća Grada Zadra, a zaposlena je na zadarskom Sveučilištu na mjestu predstojnice Odsjeka za hrvatski jezik i književnost na Odjelu za kroatistiku i slavistiku, članica je Društva hrvatskih književnika i poznata hrvatska znanstvenica. Do sada je bila zadužena za programsko područje knjižničke djelatnosti, knjige i nakladništva te nove medijske kulture.

Vezane fotografije

Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra Konstituirano Kulturno vijeće Grada Zadra