KK Zadru vraćeno 5,8 milijuna kuna ovršenih sredstva
KK Zadru vraćeno 5,8 milijuna kuna ovršenih sredstva
Javni kolegij gradonačelnika Grada Zadra

Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra održan Javni kolegij gradonačelnika Božidara Kalmete s pročelnicima. Prva točka Dnevnog reda bila je informacija o financijskom stanju u Košarkaškom klubu Zadar s obzirom da je klub je 4. prosinca 2014. blokiralo Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava , područni ured Dalmacija, ispostava Zadar.

 -Iako je uvrštena u Dnevni red , ona točka je mogla ostati na razini informacije. Ali smo na ovaj način dužni upoznati javnost. Naime, KK Zadar vraćena su sredstva koja su mu uzeta kroz ovrhu iz dvanaestog mjeseca 2014. godine. Žalbe koje je klub pisao mjesecima  usvojene su i 29. rujna 2015. konačno je donesena odluka, 21. listopada napisano je rješenje, a 28.listopada vraćena su sredstva klubu u iznosu od 5.810.083,13 kuna, informirao je javnost na početku kolegija gradonačelnik Kalmeta.

-Da Grad Zadar nije, kroz rebalans proračuna, osigurao u tim vremenima blokade kluba sredstva i tako premostio to razdoblje danas bi KK Zadar bio u ponoru, pitanje bi li uopće postojao i bi li uopće bilo igrača i natjecanja. Moram spomenuti i sve one ovdje u Zadru  koji su zbog svojih sitnih političkih interesa  pokazali zlonamjernost prema košarkaškom klubu Zadar. Neka je njima na dušu ali vjerujem da će sve istinske ljubitelji košarke u Zadru i one koji su se kroz desetljeća ponosno borili za taj klub ova informacija istinski razveseliti. Mislim da na kraju pravda uvijek pobjeđuje, zaključio je gradonačelnik Kalmeta.

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar i pročelnik za graditeljstvo, Darko Kasap iznio je nekoliko informacija o aktivnostima povrata novca.

 -Prošli tjedan igračima su isplaćene plaće kao i djelatnicima kluba. Sve ono što se provlačilo po novinskim stupcima o KK Zadru je iza nas, a sve zahvaljujući Gradu Zadru koji je kroz ovo teško razdoblje kroz proračun osiguravao sredstva kako bi klub mogao funkcionirati. Danas možemo reći da redovno servisiramo svoje obaveze, rekao je Kasap te se složio s gradonačelnikom da je pravda  spora ali dostižna.