Humanitarna akcija za udrugu Marijini obroci
Humanitarna akcija za udrugu Marijini obroci

U sklopu humanitarnog dijela manifestacije Đir po gradu, Zadrani su danas za simboličnih 10 kuna uživali u bakalaru koji su pripremili restorani Pet Bunara, Zadar Jadera, Tinel, Catering Gušti i Catering Turisthotel. Akciji su se priključila i vina Figurica iz Smilčića a zapjevali su Bepo Matešić i David Ricov. Sav prilog od prodaje doniran je dobrotvornoj udruzi Marijini obroci Hrvatska čiji su volonteri pomogli u provedbi ove humanitarne akcije.

Zahvaljujući Gradu Zadru koji je pokrenuo manifestaciju Đir po gradu i ugostiteljima koji su se uključili u akciju kao i Zadranima koji su danas ručali na Kalelargi prikupljeno je 3.130,00 kuna za udrugu Marijini obroci.

Dobrotvorna udruga „Marijini obroci“ dio je međunarodnog projekta Mary's Meals koji u školama najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Marijini obroci trenutačno hrane više od 920.000 djece u 13 najsiromašnijih zemalja svijeta. Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je 2009. godine sa željom da barem djelić solidarnosti koju su ljudi u Hrvatskoj osjetili u najtežim trenucima vratimo onima kojima je to sad najpotrebnije. U volonterskom radu vodi ih misao da ne moramo biti bogataši ili rock zvijezde da bismo mogli nešto učiniti protiv gladi u svijetu.

Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, tri u Beninu, jednu u Ekvadoru i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani preko 10 000 djece. Jedna od kuhinja u Beninu nosi naziv Dalmacija Hrvatska jer je nastala na temelju dobrotvornih priloga iz Dalmacije te će se današnja donacija uputiti baš njima. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači da mogu ne samo preživjeti, već i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu za bolju budućnost. 

Već sa 75 kuna može se nahraniti jedno dijete tijekom cijele školske godine. 

http://www.marysmeals.hr/a-global-campaign/benin