HBOR otvorio područni ured za Sjevernu Dalmaciju
HBOR otvorio područni ured za Sjevernu Dalmaciju

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) otvorila je u Zadru Područni ured za Sjevernu Dalmaciju. Iz novog ureda pokrivat će se područje Zadarske i Šibensko-kninske županije, a ured je otvorio predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo uz nazočnost ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera, župana Zadarske županije Božidara Longina te gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Svečanosti su nazočili brojni predstavnici vodećih gospodarstvenika s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije te predstavnici poslovnih banaka i lokalnih uprava.

HBOR je tijekom proteklih 10 godina, u ovim dvjema županijama, podržao gotovo 1.200 projekata s ukupnim iznosom većim od 635 milijuna eura. Od spomenutog iznosa 86 posto odnosi se na investicijske kredite, dok je preostalih 14 posto odobreno za obrtna sredstva. Kako je riječ o izrazito turističkom području, čak 77 posto kredita odobreno je za uslužne djelatnosti, a 23 posto za proizvodne djelatnosti.

Aktivnost Područnog ureda prvenstveno će biti usmjerena na savjetovanje i informiranje privatnih i javnih subjekata o načinu i mogućnostima korištenja HBOR-ovih sredstava kao izvora financiranja za potrebe pokretanja poslovanja, odnosno ulaganja u rast i razvoj. Područni ured imat će važnu ulogu u edukaciji poduzetnika, posebno onih koji tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo, kao i suradnji s predstavnicima lokalne vlasti koji investicijama stvaraju preduvjete za povećanje gospodarskih aktivnosti.

Područni ured HBOR-a za Sjevernu Dalmaciju smješten je u prostorijama Županijske komore Zadar na adresi Ulica Špire Brusine 16. Novootvoreni ured je sedmi HBOR-ov područni ured, a do sada su Šibensko-kninska i Zadarska županija bile u ingerenciji Područnog ureda u Splitu.

Vezane fotografije

HBOR otvorio područni ured za Sjevernu Dalmaciju HBOR otvorio područni ured za Sjevernu Dalmaciju HBOR otvorio područni ured za Sjevernu Dalmaciju