Gradonačelnik Kalmeta primio studente iz Pečuha
Gradonačelnik Kalmeta primio studente iz Pečuha

Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je danas studente kroatistike sa Sveučilišta u Pečuhu. Profesor Boris Kiš i skupina njegovih studenata boravi u Zadru, gdje je suradnji s katedrom za kroatistiku zadarskog Sveučilišta za njih organizirana nastava. Gradonačelnik im je, zajedno sa svojim suradnicima potpredsjednikom Gradskog vijeća Draženom Grgurovićem i pročelnikom UO za odgoj i školstvo Josom Nekićem, zaželio dobrodošlicu te im omogućio razgled kulturne baštine grada Zadra uz stručno vodstvo.

˝Ponosni smo na naše Sveučilište, ono je jedno od najpoznatijih obrazovnih ustanova i dobro se razvija. To je naš prozor u svijet. Isto tako sam ponosan i na vas i drago nam je da imamo mlade ljude koji njeguju i vole hrvatski jezik.˝ - kazao je gradonačelnik studentima.

Ovaj studentski projekt organizran je preko Balassi instituta, a u organizaciji posjeta studentima je pomogao Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu. Mladi ljudi iz Pečuha su stigli u pravo vrijeme, budući da su u tijeku Dani kroatistike Sveučilišta u Zadru.

˝Ovo je izvrsna prilika da naši studenti uspostave komunikaciju sa zadarskim kolegama, da upoznaju narječja hrvatskog jezika u svoj njegovoj punini. Prilika je to da upoznaju i povijesnu i kulturnu baštinu grada Zadra.˝ - zaključio je profesor Boris Kiš.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta primio studente iz Pečuha Gradonačelnik Kalmeta primio studente iz Pečuha Gradonačelnik Kalmeta primio studente iz Pečuha