Gradonačelnik Kalmeta primio predsjednika HKD Napredak, Franju Topića
Gradonačelnik Kalmeta primio predsjednika HKD Napredak, Franju Topića

Danas, u srijedu, 17. veljače, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suranicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnikom Radovanom Dunatovom, u službeni posjet primio je predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak, mons. prof.dr. Franju Topića sa suradnicima, predsjednikom zadarske podružnice HKDN-a, dr.sc. Antom Gverićem i prof. Vandom Babić, dopredsjednicon društva.  

Prof. Topić iskazao je želju za susret s gradonačelnikom Kalmetom kako bi mu čestitao što je grad Zadar proglašen Eurospkom top destinacijom u 2016. godini. Također, gradonačelnika je ukratko upoznao s povješću Napretka, njegovom ulogom za očuvanje tradicije, kulture i povijesti te aktivnostima društva u Sarajevu i BIH. - Napredak mnogo radi na povezivanju hrvatskih ljudi u BIH što se vidi i po broju naših kulturnih aktivnosti kojih je godišnje više od šest stotina, kazao je Topić. Predsjednik zadarskog HKDN-a, gosp. Gverić govorio je o planovima i aktivnostima podružnice Zadar. Najavio je da u okviru kulturno-prosvjetnih djelatnosti zadarski Napredak priprema knjigu o 20 godina rada u razdoblju od 1994. do 2014.  Prof. Babić kazala je da im je želja da kroz zajedničku suradnju povežu dva grada, Sarajevo i Zadar. Na kraju susreta prof. Topić uručio je gradonačelniku počasnu člansku iskaznicu Napretka za sve ono što Grad Zadar činio i čini za promicanje hrvatske kulture i tradicije kroz pomoć u radu podružnice te je pozvao gradonačelnika u posjet Sarajevu i gradovima srednje Bosne. 

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta primio predsjednika HKD Napredak, Franju Topića Gradonačelnik Kalmeta primio predsjednika HKD Napredak, Franju Topića Gradonačelnik Kalmeta primio predsjednika HKD Napredak, Franju Topića