Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru
Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru
Nacionalne manjine Zadarske županije obilježile Međunarodni dan kulturne raznolikosti.

Već jedanaest godina nacionalne manjine koje su prisutne u Zadarskoj županiji, albanska, bošnjačka, crnogorska, mađarska, makedonska, slovenska, srpska i talijanska, a od ove godine i češka, slovačka i poljska, surađuju kroz Radnu skupinu nacionalnih manjina. Cilj je predstaviti sve nacionalne manjine kao pozitivan i priznat dio društva u ovoj zemlji i u tom smislu surađivati sa svim relevantnim institucijama, počevši od lokalnih samouprava.

Rezultati njihovog rada vidljivi su kroz prezentaciju zajedničkog magazina „Zadarski MOST prijateljstva“, čiji je prvi broj promoviran 19. svibnja 2006. god., te zajednički događaj koji se prvi put održao 21. svibnja 2006. god., a kojim se označava Međunarodni Dan kulturne raznolikosti.

Nacionalne manjine Zadarske županije i njihovi gosti tako su i ove godine, jedanaesti put za redom, na Trgu pet bunara obilježili Međunarodni dan kulturne raznolikosti kroz manjinsku kulturu, plesove, pjesme, tradicionalne zanate i jela. Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima koji je, čestitajući organizatorima na ovih jedanaest godina druženja i predstavljanja nacionalnih manjina, među ostalim istaknuo da grad Zadar njeguje raznolikost i različitost kao sastavne vrijednosti Europske unije kojoj pripadamo te je stoga i ovaj put s ponosom sudjelovao u organiziranju ove manifestacije.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru Gradonačelnik Kalmeta pozdravio predstavnike nacionalnih manjina na tradicionalnom okupljanju u Zadru