Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj
Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj
Fotogalerija Galerija

Koncertom Filharmonijskog orkestra Sjeverne Češke sinoć su na zadarskom Forumu svečano otvorene 55. Glazbene večeri u sv. Donatu.

Češki glazbenici Zadarnima su se predstavili Beethovenovom 5. simfonijom te djelima Smetane, Dvorzaka, Delibesa i Offenbacha, uz sudjelovanje dviju hrvatskih opernih solistica, sopranistice Marije Kuhar Šoša i mlade mezzosopranistice Marte Musap te mladog češkog violinističkog virtuoza Jirzja Vodicke. Orkestorm je ravnao maestro Alfonso Scarano.

- Mnogo sam puta bio na otvaranju Glazbenih večeri u sv. Donatu i svaki je put za mene to jedan poseban doživljaj. Ispunjava me ponosom zbog osjećaja pripadnosti glazbenoj tradiciji grada Zadra. Glazba smiruje i produhovljuje i doista je takvo nešto potrebno svima nama danas u ovim užurbanim vremenima, istaknuo je na otvaranju gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Večeri je otvorio ministar kulture, Berislav Šipuš.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj Gradonačelnik Kalmeta: Glazbene večeri u sv. Donatu poseban su doživljaj