58. glazbene večeri u Donatu
58. glazbene večeri u Donatu
Otvorene 58. glazbene večeri u sv. Donatu.

Večeras su koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Pierre-André Valadea i uz tri solista na klaviru:  Marijan Đuzel, 
Jurica Šoša i  Andrej Gugnin otvorene 58. glazbene večeri u sv. Donatu. Već tradicionalno, koncert za otvorenje održan je na prepunom Forumu uz kulisu crkve sv. Donata.

Na otvaranju publici su se obratili Davor Trupković, pomoćnik ministrice kulture i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, koji je naglasio kako: S posebnim zadovoljstvom pozdravljam večeras sve umjetnike i vas vjerna publiko na početku ove jedinstvene zadarske i hrvatske glazbene manifestacije. Ponosan sam što će idućih tjedana naš grad biti mjesto susreta s glazbom u divnoj atmosferi koju zajedničkom energijom stvaraju glazbenici i posjetitelji. Zajedno s Vama radujem se brojnim koncertima koje ove godine Večeri nude, uglednim gostima koji osvajaju brojne pozornice diljem svijeta, ali i našim zadarskim glazbenicima u čijim se izvedbama iz godine u godinu osjeća izuzetna predanost, srčanost i kvaliteta.

Brojni koncerti su na programu  do 9. kolovoza.  Otvaranje i zatvaranje festivala su na otvorenom, na Forumu, a ostali u zadarskim sakralnim prostorima, s iskorakom i izvan Zadra- na otok Silbu i u Marinu Dalmacija.

 

 

Vezane fotografije

58. glazbene večeri u Donatu 58. glazbene večeri u Donatu 58. glazbene večeri u Donatu 58. glazbene večeri u Donatu