Gradonačelnik Kalmeta: djeca su bogatstvo i ponos našega grada
Gradonačelnik Kalmeta: djeca su bogatstvo i ponos našega grada

Plesnom predstavom Zadarskog plesnog ansambla "Kako je Potjeh tražio istinu", u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar započeli su ovogodišnji Dani izvannastavnih aktivnosti zadarskih osnovnih škola. Tim povodom gradonačelnik, Božidar Kalmeta, uručio je pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone učenicima i njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

-Ova djeca ovdje su bogatstvo i ponos našega grada i, zajedno s roditeljima i nastavnicima, zavrijedila su da im čestitamo. Kad se tome pribroje i svi oni koji su postigli uspjehe na županijskim natjecanjima doista možemo kazati da se u našim osnovnim školama, a ima ih deset, radi  jako puno i dobro, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta čestitajući učenicima na postignutim rezultatima na državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini i zahvalivši menotrima na upornosti u radu i trudu koji ulažu u svoje učenike, našu djecu. 

Školska natjecanja i smotre koje provodi Agencija za odgoji obrazovanje u školskoj 2014./2015. godini za učenike i mentore osnovnih škola Grada Zadra bila su vrlo uspješna. Na županijskim natjecanjima prvo, drugo i treće mjesto osvojilo je 483 učenika uz podršku i stručnu pomoć 83 mentora. Na državnim natjecanjima 61 učenik osvojio prva tri mjesta uz pratnju 12 mentora.

Državna natjecanja 2015. - Popis učenika koji su na državnim natjecanjima osvojili 1., 2. i 3. mjesto je u privitku