Gradonačelnik Dukić: trajna zadaća nam je raditi na novim sadržajima i podizanju standarda življenja
Gradonačelnik Dukić: trajna zadaća nam je raditi na novim sadržajima i podizanju standarda življenja
Čestitka gradonačelnika Branka Dukića povodom Božića i nadolazeće Nove 2022. godine.

Drage Zadranke i Zadrani,

u ovo blagdansko vrijeme svatko od nas želi što je više moguće biti sa svojom obitelji i provesti ga u zajedništvu, miru i veselju sa svojim najdražima.

Iako smo se svi nadali da ćemo ovogodišnje blagdane dočekati kao u dobra stara vremena i da će ova pandemija biti iza nas i ove ćemo godine morati biti posebno odgovorni prema onim najranjivijima kako bi druženja i proslave prošle bez negativnih posljedica. Mnoge stvari mogu i mijenjaju se, ali osnovne vrijednosti Božića ostaju iste – budimo skromni, ponizni i vodimo brigu jedni o drugima, otvorimo srce i pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija jer upravo je Božić prilika da napraviti jedno dobro djelo više.

Vrijeme pred nama vrijeme je kada će svatko od nas stati i osvrnuti se na sve učinjeno u godini koja je na isteku. Možda nije sve bilo idealno, ali važno je da možemo reći da smo dali sve od sebe i da ćemo isto tako nastaviti i u godini koja dolazi. Godina za nama bila je puna izazova, ali i velikih uspjeha i postignuća na koja svi zajedno kao stanovnici ovog grada moramo biti ponosni. Trudili smo se ispuniti sva očekivanja, ali naša je trajna zadaća raditi na novim sadržajima i podizanju standarda življenja kako bi imali grad kakav svi zaslužujemo.

Ostanimo skromni, okupimo se i, svjesni svojih potencijala, s još većim žarom nastavimo započete projekte i pokrenimo nove kako bi život u Zadru bio još ugodniji i bolji, za nas i našu djecu. Jedino zajedno, uvažavajući jedni druge, to možemo postići.

Svim Zadrankama i Zadranima želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2022. godinu uz puno zdravlja, mira i veselja!

Vaš gradonačelnik

Branko Dukić