Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića
Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića
Partnerski odnos u strateškim projektima Grada Zadra.

Nakon svečanosti polganja kamena temeljca za izgradnju studentskog doma i restorana Sveučilišta u Zadru, gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima primio je ministra ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića u Maloj vijećnici Grada Zadra i ovom prigodom čestitao rektorici Vican i zahvalio ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, ministru i Vladi RH te o projektu istaknuo:

- Ovo je još jedan prevrijedan projekt, ne samo financijski, nego društveno. Zadar je grad znanja i grad mladih. To je naša strateška odrednica razvoja, a u toj strategiji zadarsko sveučilište nalazi se na vrhu naših interesa. Zato i nije bilo upitno uključivanje Grada Zadra u sufinanciranje ovog projekta, a 6 milijuna kuna iz našeg proračuna je izvrsno uložen novac. Uostalom, baš kao i u izgradnju nove osnovne škole na Bokanjcu i Centra na Mocirana, rekonstrukcije škole na Ploči, također i ulaganje u centre učeničkih izvrsnosti, radne bilježnice i ostalo. Kao otac dvoje studenata dobro znam koliko je izražen problem smještaja, pogotovo u gradovima koji su turistički orijentirani. Ne samo zbog financijskog aspekta, nego i zbog nesigurnosti koje donosi podstanarstvo.

Pred kraj prošle godine gradonačelnik Dukić je predložio, a Gradsko vijeće prihvatilo Odluku da Grad Zadar sa 6,2 milijuna kuna iz proračuna sufinancira projekt studentskog smještaja i prehrane u Novom kampusu, odnosno izgradnje studentskog doma i menze. Ne samo radi podizanja kvalitete smještaja i studiranja već i radi toga što razvoj Sveučilišta izravno doprinosi razvoju grada u cijelosti.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova partner Gradu Zadru

Na sastanku je istaknuto da upravo s ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova Grad Zadar ima dobre partnerske odnose te zajednički provode razvojnu strategiju Zadra bilo da je riječ o kulturi i turizmu – Providurova palača, bedemi, Centar za mlade; komunalnoj infrastrukturi – aglomeracija, projekti inteligentnog prometnog sustava i urbane mobilnosti; ili gospodarstva – infrastruktura za zonu Crno, novi poduzetnički inkubator.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića Gradonačelnik Dukić primio ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Marka Pavića