Gradonačelnik Dukić obišao radove u Šišgorićevoj ulici
MO Ričine.

U utorak ujutro započeli su radovi na dogradnji i uređenju Šižgorićeve ulice u MO Ričine kojom će se spojiti ulice Josipa Jovića i Franka Lisice. Projekt obuhvaća uređenje prometnice koja će rasteretiti Ulicu Josipa Jovića te izgradnju sve prateće komunalne infrastrukture – javnu rasvjetu, nogostupe te oborinsku i fekalnu odvodnju.

- Kao što smo i najavili, danas počinju radovi na uređenju iznimno važne prometnice u ovom dijelu grada koja će poboljšati protočnost prometa. Posebno je vrijedan zahvat na izgradnji kanalizacijskog sustava čime se stvaraju preduvjeti za nove priključke obiteljskih kuća s područja MO Ričine na javni sustav odvodnje – kazao je prigodom obilaska gradonačelnik Branko Dukić očekujući završetak radova u roku kraćem od ugovorenih 120 dana.

Trasom novog dijela ceste kroz Šižgorićevu ulicu prolazi antički vodovod te je s Muzejom antičkog stakla ugovoren arheološki nadzor. Projekt je izradila tvrtka Via Factum d.o.o., izvođač radova je tvrtka TIM d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 750 tisuća kuna.

Vezane fotografije