Gradonačelnik Dukić obišao radove na cestama
Gradonačelnik Dukić obišao radove na cestama
Gradonačelnik sa suradnicima provjerio dinamiku radova.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnikom UO za graditeljstvo Darkom Kasapom i pročelnikom za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom obišao je jutros radove na cestama na području grada u kojime je Grad investitor.

Najprije su posjetili gradilište u ulici Nikole Tesle, odnosno I. fazu radova  (od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića do raskrižja s ulicama Božidara Adžije i A. M Relkovića). Radovi obuhvaćaju izgradnju ceste, vodoopskrbnog, oborinskog i fekalnog kolektora i javnu rasvjetu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.758.400,98 kuna (s PDV-om). Predviđen završetak ove I. faze je prvi tjedan travnja, nakon čega će se ulica pustiti u promet, a s drugom fazom se kreće na jesen.

U Riječkoj ulici, koja spaja Molatsku i Skradinsku  ulicu, do sada su završeni radovi na fekalnoj kanalizaciji. Vrijednost  ugovorenih radova   je 1.796.415.65 kn ( s PDV-om), a sve teče predviđenom dinamikom.

Na  rekonstrukciji  dijela ulice Puta Stanova radovi se intenzivno odvijaju, te je predviđen rok dovršetka u lipnju . Vrijednost radova je 6.643.429,38kn s PDV-om. Rekonstrukcija prometnice na Putu Stanova bila je nužna kako bi se povećala protočnost prometa koja je postala znatno manja od potrebne te radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno s rekonstrukcijom prometnice rekonstruirat će se i poboljšati postojeća komunalna infrastruktura.

Također, radovi se izvode i na spoju ulica J.Križanića i Puta Bokanjca koji će biti gotovi za mjesec dana, te će se izgradnjom infrastrukture u toj ulici stvoriti preduvjeti za daljnje proširenje mreže odvodnje u okolnim kvartovima.