Gradonačelnik Dukić obišao gradilišta ključnih gradskih prometnica
Gradonačelnik Dukić obišao gradilišta ključnih gradskih prometnica
Liburnska obala, Ulica Ante Starčevića (Bulevar) i križanje Strossmayerove i Mažuranićeve ulice.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, bio je jutros u radnom obilasku ključnih i velikih gradilišta gradskih prometnica. Zajedno sa zamjenikom, Antom Babićem i resornim pročelnicima, pročelnikom UO za prostorno planiranje i graditeljstvo, Darkom Kasapom i v.d.pročelnikom UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertinom Dujelom, razgovarao je s voditeljima gradilišta i nadzornim inženjerima na gradilištu na Liburnskoj obali, Ulici Ante Starčevića (Bulevaru) i na križanju Strossmayerove i Mažuranićeve ulice.

Voditelji gradilišta informirali su gradonačelnika i pročelnike o dosad izvedenim radovima kao i onima koji slijede te dinamici njihovog izvođenja koja prati planirani slijed i zadane rokove.

Gradonačelnik Dukić naglasio je koliko su za normalno funkcioniranje prometa u gradu važna spomenuta križanja i ceste te, uvažavajući pravila struke, zamolio izvođače da maksimalno povećaju učinkovitost budući da se u gradu, posebice u vremenu kada građani dolaze i odlaze s posla, stvaraju velike prometne gužve. Iskazao je uvjerenje kako naši građani imaju razumijevanja za radove budući da će se obnovom ovih frekventnih prometnica povećati sigurnost i poboljšati protočnost prometa, poglavito u vrijeme turističke sezone ali gradska upravo je tu da, u njihovo ime, vodi računa da se posao obavlja sukladno preuzetim obavezama.

Podsjetimo, raskrižje u Ulici Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića MUP je proglasio „crnom prometnom točkom" u svom projektu sigurnosti u prometu te zajedno s Gradom Zadrom sufinancira zahvat u iznosu od 756.000,00 kuna dok je izvođač radova zajednica ponuditelja Vodoinstalacija d.o.o. i Paralela j.d.o.o.

Izvođač radova na rekonstrukciji državne ceste od Bulevara do Liburnske obale je zajednica ponuditelja tvrtki Sarađen i Vodoinstalacija, a procjena vrijednosti zahvata je na 32 milijuna kuna. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci, a radovi se izvode etapno u fazama uz privremenu regulaciju prometa.